Ändrade rutiner för lägenhetsvisningar

27 maj 2020

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för spridning av coronaviruset som mycket hög. Som ett led i att minimera risken för smittspridning har MBAB beslutat att tillfälligt stoppa lägenhetsvisningar där lägenheten har ingång från gemensamt trapphus.

Lägenheterna kommer att presenteras som lediga här på vår hemsida och kontrakt tecknas efter lägenhetsritning och beskrivning i text.

Lägenhetsvisningar där lägenheten har separat ingång fortsätter tillsvidare. Visningar kommer vid dessa tillfällen att starta med samling utomhus och de erbjudna kommer sedan att få se lägenheten en åt gången. Detta då vi vill kunna försäkra oss om att tillräckligt avstånd hålls mellan personerna.

Inför visningar och andra inbokade möten kommer vi att fråga om sjukdomssymptom. Hyresgästerna och de sökande har då ett moraliskt samhällsansvar att berätta om de har eller nyligen har haft symtom. Svarar man ja kommer vår personal be er återkomma när ni tillfrisknat och/eller avbryta eventuellt pågående besök omgående.

Åtgärderna kan komma att ändras snabbt, vi informerar om ändringar här på vår hemsida. Vi försöker ta vårt samhällsansvar för att minska en eventuell spridning till riskgrupper, samt för att minska risk för högt tryck på sjukvården – men vi behöver din hjälp i detta.

Tack på förhand!

Ändrade rutiner för lägenhetsvisningar