Den 25e maj öppnar vi upp fibern i våra bostadsområden

11 maj 2020

Förberedelser för att lansera ett öppet fibernät till våra bostadsområden är snart avklarat och den 25 maj 2020 är du som boende fri att välja de tjänsteleverantörer och tjänster inom bredband, tv och telefoni som passar dig och dina behov.

Vad innebär ett öppet nät för mig som hyresgäst?

Vill du ha kvar det utbud och tjänster som du redan har så behöver du inte göra någonting, allt kommer att fungera som tidigare. Öppet nät betyder att du inte längre är bunden till en tjänste-leverantör utan kan själv välja vilket utbud och vilken leverantör du vill ha.

Hur köper jag nya tjänster?

Via Zitius tjänsteportalen Z market kan du köpa nya tjänster. Koppla in en nätverkskabel i fiberuttaget i din lägenheten och surfa in på www.zmarket.se. Där kan du välja bland ett stort antal leverantörer och tjänster. Samtliga hyresgäster som har tillgång till fiber kommer i dagarna att få information om hur man ska gå till väga för att välja tjänsteleverantör.

Digital-tv från Telia from 25 maj 2020

Mörbylånga Bostads AB har tecknat kollektivt avtal och erbjuder dig som boende digital-TV från Telia som ingår i ditt boende. En TV-box från Telia ingår gratis. Information från Telia om hur du aktiverar och beställer din kollektiv tv kommer att delas ut till samtliga hyresgäster i samband med informationen om öppen fiber.

Vad händer med tv via antennuttaget?

Ingen förändring kommer i dagsläget att ske gällande de befintliga tv-nätet men vi rekommenderar våra hyresgäster att ta del av det kollektiva avtalet med Digital-tv via Telia.

Support och frågor om utbud?

Har du frågor om ditt nuvarande utbud och support ringer du alltid din tjänsteleverantör.

Den 25e maj öppnar vi upp fibern i våra bostadsområden