Meny


Färjebacken, vinnande bidraget i namntävling

15 september 2021

”Färjebacken” valdes ut som det vinnande bidraget i sommarens namntävling för Mörbylånga Bostads nya bostadsområde mellan Storgatan 36, 38, 40 och Hantverkargatan 7 i Färjestaden. Det stod klart när juryn presenterade vinnaren under MBABs och Hyresgästföreningens gemensamma kundevent i Färjestaden tisdagen den 14e september 2021.

Tävlingens jury, bestående av MBABs styrelseordförande Carina Adolfsson Elgestam, VD Jonas Everbrand samt Elisabeth Engkvist från Hyresgästföreningen, ansåg att Färjebacken stod ut i mängden av de 79 förslag som skickats in under sommaren.

”Det är just där det blir en tydlig backe ner mot det gamla färjeläget. Alltså Färjebacken”, lyder motiveringen från Tove Rosenqvist, Färjestaden, som skickat in det vinnande bidraget.

”Färjebacken associerar till hamnen och färjan, navet i Färjestaden. Hamnen, besöksnäringen och färjetrafiken är centrala begrepp i Färjestadens historia. Från historia till framtiden bygger vi ett nytt kvarter i Färjestaden”, kommenterar Carina Adolfsson Elgestam MBABs styrelseordförande och jurymedlem.

Nu fortsätter vi arbetet med Färjestadens nyaste och mest centralt belägna bostadsområde ”Färjebacken”. Målet är att skapa en varm och inbjudande mötesplats med ca 70-80 bostads- och lokalhyresrätter belägna på en ca 10.000 kvm stor markyta i centrala Färjestaden.

Färjebacken, vinnande bidraget i namntävling

Hoppa till innehåll