24 nya bostäder i kvarteret Isdammen

Mörbylånga Bostads AB bygger 24 stycken energisnåla hyreslägenheter för framtidens boende i kvarteret Isdammen i Färjestaden. Lägenheterna är fördelade på 12st 1:or á 35kvm och 12st 2:or á 45kvm. Konceptet heter Bo-Mini och byggfirman JSB står för entreprenaden. Samtliga lägenheter kommer att vara utrustade med tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och balkong, alt. uteplats. Bostadshuset kommer att vara utrustat med hiss.

Planlösningar:
Lägenheterna kommer att finnas i 4 olika planlösningar enligt följande:

1 rum och kök med badrum och balkong/Uteplats. Lägenheterna hyrs ut omöblerade.

 2 rum och kök med badrum och balkong/uteplats. Lägenheterna hyrs ut omöblerade.

 

Mer om Kvarteret Isdammen

Kvarteret Isdammen byggs i korsningen Storgatan/Möllstorpsgatan. Området består idag av blandade boendeformer och med det nya kvarteret kommer Mörbylånga Bostads att tillföra bostadsområdet ett lägre flerfamiljshus på 3 våningar vilket kommer att möta den befintliga bebyggelsen på ett bra sätt.

Här bor du med gångavstånd till samhällets hela serviceutbud, butiker, skola, vård och fritidsanläggningar och med kort pendlingsavstånd till Kalmar och Ölands olika sevärdheter kan du njuta av både stadspuls och naturliv samtidigt som du bor bekvämt i nyproducerade lägenheter.

Lägenheterna kommer att byggas på ett kostnadseffektivt sätt vilket kommer att hålla nere hyrorna. Mörbylånga Bostad eftersträvar att minska verksamhetens miljöpåverkan och förutom goda isolerings värden kommer kvarteret Isdammen även att delvis värmas upp med egen producerad el från solceller.

Markarbetet beräknas påbörjas under hösten 2018 och inflytt planeras till hösten 2019. Följ gärna byggnationen i bild och text under rubriken ”Följ byggnationen här”

Uthyrning:

Uthyrningen av lägenheterna kommer att hanteras via Mörbylånga Bostads ordinarie kösystem och objekten publiceras på www.mbab.se senare under byggnationstiden.

Välkommen in på en rundvandring i våra nya lägenheter.

Välkommen in i vår 3D värld där du som är nyfiken kan besöka 4 av de lägenheter vi nu bygger i kvarteret Isdammen i Färjestaden. I 3D-världen kan du röra dig fritt inne i lägenheterna och få en känsla av planlösning och rymd. 3D-världen visar även förslag på möblering av lägenheterna.

Kliv in i och rör dig i respektive lägenhet genom att klicka på de vita ringarna i bilderna. Observera att materialval och färgsättning kan skilja sig från slutligt resultat. Lägenheterna kommer att hyras ut omöblerade.