Meny


På en nyasfalterad uppfart ligger en grön välkomstmatta framför entrén till en nybyggd entrébyggnad i ett plan med träfasad och entrédörrar i glas med mörkgrå ram. Byggnaden leder till en stor vit sporthallsbyggnad.

MBAB projektleder byggnationen av Färjestadens nya sporthall

Mörbylånga Bostads AB projektleder byggnationen av Mörbylånga kommuns nya sporthall ”Smaragdhallen” på Stengatan i Färjestaden. Sporthallen ska fungera som skolidrottshall till Smaragdskolan och Färjestadens nya högstadieskola, men kommer också kunna användas av föreningslivet. Sporthallen byggs som en fullstor hall. Entrébyggnaden är sammanbyggd med den befintlig Färjehallen vilket ger en koppling mellan hallarna.

Färjestadens nya sporthall har 4st omklädningsrum, förråd samt kontorsutrymme för idrottslärare. Sporthallen kommer vara delbar med en ridåvägg som gör att man kan använda respektive sida av hallen var för sig.

Byggnaden är fördelad enligt:

  • Fullstor sporthall, entréhall, 4st omklädningsrum förråds- och kontorsutrymme.

Byggnation:

  • Färdigställande: September 2021
  • Beräknad inflytt: 2021-09-27

Utförande:

  • Beställare: Mörbylånga Kommun
  • Projektledning: Mörbylånga Bostads AB
  • Totalentreprenör: Entreprenad Stele AB
  • Fastighetsägare: Mörbylånga Kommun

 

Interiörbild av sporthall med ljusblått golv markerat med linjer i olika färger för olika bollsporter, väggarna är klädda i ljust trä och kants av olika klätterredskap, bommar och mjuka mattor som är upphissade i taket.

Följ byggnationen via våra sociala medier

 

InstagramikonFölj oss på Instagram:
Länk till morbylangabostadsab Instagram öppnas i ny flik

FacebookikonFölj oss på Facebook:
Länk till morbylangabostadsab Facebook öppnas i ny flik

 Hoppa till innehåll