Meny


Tove tog hem vinsten i namntävling

24 september 2021

En sprudlande glad Tove Rosenqvist, Färjestaden, fick onsdagen den 22a september ta emot första pris för sitt bidrag ”Färjebacken” i sommarens namntävling för Färjestadens nya bostadsområde. Vinsten som bestod av en presentkorg fylld med produkter från lokala keramiker och mathantverkare överräcktes av MBABs styrelseordförande Carina Adolfsson Elgestam och VD Jonas Everbrand.

Toves bidrag ”Färjebacken” valdes ut som det vinnande av totalt 79 inskickade bidrag i namntävlingen.

Tävlingens jury, bestående av MBABs styrelseordförande Carina Adolfsson Elgestam, VD Jonas Everbrand samt Elisabeth Engkvist från Hyresgästföreningen, ansåg att Färjebacken stod ut i mängden av de förslag som skickats in.

”Det är just där det blir en tydlig backe ner mot det gamla färjeläget. Alltså Färjebacken”, ljöd Toves motivering till namnförslaget.

”Färjebacken associerar till hamnen och färjan, navet i Färjestaden. Hamnen, besöksnäringen och färjetrafiken är centrala begrepp i Färjestadens historia. Från historia till framtiden bygger vi ett nytt kvarter i Färjestaden”, kommenterar Carina Adolfsson Elgestam MBABs styrelseordförande och jurymedlem.

Vi tackar Tove för ett fantastiskt bra namnförslag och fortsätter nu arbetet med Färjestadens nyaste och mest centralt belägna bostadsområde ”Färjebacken”. Målet är att skapa en varm och inbjudande mötesplats med ca 70-80 bostads- och lokalhyresrätter belägna på en ca 10.000 kvm stor markyta i centrala Färjestaden.

Tove tog hem vinsten i namntävling

Hoppa till innehåll