Meny


Vi erbjuder Trygghetsboende i Södra Möckleby

19 januari 2023

Mörbylånga Bostads AB erbjuder i samarbete med Mörbylånga kommun trygghetsboende i Södra Möckleby. ”En boendeform som vi hoppas ska kunna bidra till att fler får möjlighet att känna trygghet i att bo kvar i sitt hem och på sin ort länge.” säger Jonas Everbrand, VD på Mörbylånga Bostads AB

Trygghetsboende riktar sig till de som fyllt 70 år. Boendeformen är anpassad i funktionalitet och tillgänglighet och det ska finnas tillgång till gemensamhetsutrymmen och social samvaro. Boendeformen kräver inget kommunalt beslut eller biståndsbeslut.

Hos Mörbylånga Bostads AB är det Alunvägen 2, 4 och 6 som ingår i trygghetsboendet och boendeformen har varit igång sedan i september 2022. Alla som har fyllt 70 år och bor i dessa lägenheter får förutom en funktionell och tillgänglig lägenhet tillgång till:

  • Ett gemensamhetsutrymme med kök på Alungården
  • En boendevärd från MBAB
  • Möjlighet till lunch på Alungården.
  • Mörbylånga kommuns träffpunkt för pensionärer.

För att erhålla ett trygghetsboende behöver man ställa sig i MBABs bostadskö och anmäla intresse till de aktuella lägenheterna när de blir lediga. Det är kötid för de som är 70 år eller äldre som i första hand gäller för dessa boenden. ”Vi hoppas att vi kan hyra ut alla lägenheter till denna målgrupp, men skulle det inte gå kommer vi gå vidare till andra sökande och hyra ut det som vanliga bostäder istället”, säger Jonas Everbrand.

Vi erbjuder Trygghetsboende i Södra Möckleby

Hoppa till innehåll