Välkommen till Södra Hamnplan!

30 juni 2020

Sommaren är här och vad passar då bättre än ett besök på Ölands Riviera, Färjestadens vackra hamn.

Södra hamnplan i Färjestaden har med våra flitiga hyresgästers visioner och entusiasm utvecklats till en ny livfull och social mötesplats i centrala Färjestaden. Här finner du flera olika restauranger, butiker, kontor och hantverkslokaler i direkt närhet till både sandstrand, strandpromenad och utsikt över Kalmarsund och dess vackra solnedgångar.

Det senaste tillskottet på Södra hamnplan är Våfflerian Öland, Waffles beach bar och vi vill hälsa de nya hyresgäster Charlotta och Tomas Begic varmt välkomna och lycka till med deras nya restaurang som inriktar sig på olika sortera söta och salta våfflor.

Våfflerian utgör ett bra komplement till områdets övriga restauranger och caféer såsom Seasalt Kitchen med sina välkända hamburgare och skaldjursrätter samt Ölandschoklad med sin glass, choklad och scrocchiarella. Så passa gärna på att besöka dessa välskötta restauranger och titta samtidigt in i butikerna hos Ölands välkända keramiker Lotta på Lotta & Mary och den färgglada inredningsbutiken Humleboden som alltid har nya spännande saker på gång.

Självklart följer butiker och restauranger gällande föreskrifter och vi som besökare måste tänka på att hålla omtänksamt avstånd, tvätta våra händer och stanna hemma om vi känner av minsta symtom.

Mörbylånga Bostads AB förvaltar lokalerna på Södra hamnplan 5 åt Mörbylånga Fastighets AB, så hör gärna av dig till oss om du har funderingar på att starta något nytt eller expandera din nuvarande verksamhet. Vi förvaltar olika typer av lokaler i både Färjestaden och i Mörbylånga.

Bilden tillhör Seasalt Kitchen och visar deras uteservering året då restaurangen etablerades.

Välkommen till Södra Hamnplan!