Mina sidor

En Kontorsbyggnad i ett plan med brun träfasad och svedtak samt ett stort utskjutande tak i vitt över entrén med texten Växa i oranget över dörren.Nya lokaler till Växa Sverige

Växa Sverige planerar att slå samman sina lokala driftsplatser som idag finns i Smedby på fastlandet och i Algutsrum på Öland. Vinstlotten hamnade på Öland och MFAB (förvaltat av MBAB) planerar nu i samarbete med Växa att bygga en helt ny anläggning på ca 750 kvm innehållande kontor, sammanträdesytor och labbverksamhet i Algutsrum.

En totalentreprenör är upphandlad och uppdraget gick till HansaBygg AB. Byggstart är planerad till hösten 2023 och byggnationen beräknas pågå under ca 1 år.

Växa Sverige är landets största husdjursförening. De ägs av sina medlemmar som också är kunder.  De jobbar med rådgivning och service till mjölk- och köttföretagare. Växa finns från norra Sverige till Halland i väst, Skåne, Småland och Blekinge i söder och Öland samt Gotland i öst. Växa har flera driftsplatser runt om i Sverige där 330 personer jobbar och omsätter ca 442 MSEK.

Algutsrum är med sin idylliska miljö och sitt korta pendlingsavstånd till Kalmar ett av Mörbylånga kommuns många populära och växande samhällen med både bostäder, lantbruk och andra verksamheter, däribland företaget Växa Sverige.

 

Följ gärna byggnationen via våra sociala medier.

 

InstagramikonFölj oss på Instagram:
Länk till morbylangabostadsab Instagram öppnas i ny flik

FacebookikonFölj oss på Facebook:
Länk till morbylangabostadsab Facebook öppnas i ny flik


Hoppa till innehåll