Meny


Invid en grusväg ute på landet står en traktor. Solen kastar sina strålar över traktorns hjul och bländar kameran.Nya lokaler till Växa Sverige

Under 2021 förvärvade MFAB (förvaltad av MBAB) en fastighet med tillhörande mark i Algutsrum på Öland.

Algutsrum är med sin idylliska miljö och sitt korta pendlingsavstånd till Kalmar ett av Mörbylånga kommuns många populära och växande samhällen med både bostäder, lantbruk och andra verksamheter, däribland företaget Växa Sverige.

Växa Sverige är landets största husdjursförening. De ägs av sina medlemmar som också är kunder.  De jobbar med rådgivning och service till mjölk- och köttföretagare. Växa finns från norra Sverige till Halland i väst, Skåne, Småland och Blekinge i söder och Öland samt Gotland i öst. Växa har flera driftsplatser runt om i Sverige där 330 personer jobbar och omsätter ca 442 MSEK.

Nu planerar Växa Sverige att slå samman sina lokala driftsplatser som idag finns i Smedby på fastlandet och i Algutsrum på Öland. Vinstlotten hamnade på Öland och MFAB planerar nu i samarbete med Växa att bygga en helt ny byggnad på ca 750 kvm innehållande kontor, sammanträdesytor och labbverksamhet i Algutsrum. Byggstart är planerad till januari 2023 och byggnationen beräknas pågå under ca 1 år.

 

Följ gärna byggnationen via våra sociala medier.

 

InstagramikonFölj oss på Instagram:
Länk till morbylangabostadsab Instagram öppnas i ny flik

FacebookikonFölj oss på Facebook:
Länk till morbylangabostadsab Facebook öppnas i ny flik


Hoppa till innehåll