Meny


Två vita elbilar står på en parkering framför en röd kontorsbyggnad i två plan. Bilarna har dekaler med texten delbil.dElbilspool

Mörbylånga Bostads AB tillhandahåller en elbilspool under konceptet dELbil.

dELbilspoolen är en miljömedveten satsning i vår strävan efter ett hållbart samhälle. Visste du t.ex. att en vanlig svensk bil står parkerad 95% av tiden. Att vara medlem i en bilpool innebär att du kan boka en bil och använda den endast när du behöver och slipper att lägga pengar på service, reparationer och försäkringar.

Bilpoolen är öppen för alla att använda, både privatpersoner och företag. Bilar kan hyras per timme, dag eller helg och allt sköts via din mobil eller dator.

Så här funkar det

För att boka bil behöver du först bli medlem i dElbilspoolen. Detta kan göras på två sätt, läs mer om detta under rubriken ”Bli medlem i dElbilspoolen” här nedanför.

Alla bokningar av poolens bilar hanteras på delbil.se eller via app. När du har bokat en bil behöver du inte hämta någon nyckel utan du låser upp bilen med din mobiltelefon. Bilens laddkabel tar du med dig i bilen när du åker.

Du lämnar tillbaka bilen på samma plats som där du hämtade den.

Följande bilar finns utplacerade i MBABs fastighetsbestånd:

  • Hantverkargatan 3 i Färjestaden, 1st Nissan Leaf  personbil, 1st 7-säters minibuss
  • Köpmangatan 32 i Mörbylånga, 1st Nissan Leaf personbil, 1st VW eCaddy skåpbil

Tips

  • Blir du försenad? Inga problem! Med appen kan du förlänga din bokning med 15 eller 30 minuter åt gången (såvida ingen har bokat precis efter dig).
  • Visste du att du hittar fler dELbilar i Kalmar och att du även kan boka bil runtom i Sverige?
  • För dig som är student finns rabatterade priser.
  • I bilens navigeringssystem eller på uppladdning.nu kan du hitta laddplatser runt om i Sverige.

Bli medlem i dElbilspoolen

Då MBAB tycker dElbilspoolen är en viktig satsning för vårt klimat har alla våra bostadshyresgäster tillgång till ett gratis medlemskap med en lägre taxa. För att ta del av detta erbjudande behöver du som hyresgäst registrera ditt medlemskap via en särskild länk som du finner när du loggar i på ”mina sidor” här på mbab.se. Denna länk tar dig vidare till inloggningen på Mina sidor.

Du som ännu inte är hyresgäst hos MBAB kan läsa mer om olika alternativ till medlemskap i dElbilspoolen via denna länk som tar dig vidare till dElbils hemsida.

Vill du veta mer?

På dElbils webbsida kan du läsa mer om dElbilspoolen, medlemskap och priser. Du når webbsidan via denna länk som öppnas i ett nytt fönster.   

Vem kontaktar jag vid frågor?

Har du frågor om dElbilspoolen kontaktar du vår samarbetspartner Move Abouts kundservice på telefon 031-799 28 04.

 Hoppa till innehåll