Mina sidor

En ung man sitter på ett trappsteg i en ljus och luftig trappuppgång. Den unga mannen lutar sig mot ett vitt trapphusräcke och pratar i sin mobiltelefon. Räcket är klätt i handledare av ljust trä.

Gemensamma utrymmen

Rökförbud råder i alla gemensamma utrymmen, dvs trapphus, hissar, tvättstuga, vind, källare, cykelrum, soprum osv. Detta är dels en fråga om brandsäkerhet, dels är många människor allergiska mot rök.

Tvättstugor

Vi har tvättstugor i nästan alla våra bostadsområden. I de områden där vi inte har tvättstugor är lägenheterna utrustade med tvättmaskiner. Tvättstugan är förmodligen den gemensamma plats som flest använder. Håll därför rent och snyggt i tvättstugan och följ de städinstruktioner som finns uppsatta i tvättstugorna. Går någonting sönder gör en felanmälan, annars är det svårt för oss att åtgärda.

OBS! Tänk på att det efter klockan 22.00 är förbjudet att tvätta i många tvättstugor. Detta då tvättstugan ligger i nära anslutning till lägenheterna och kan störa.

Trapphus

Städningen av trapphus sköts av Mörbylånga Bostads egna personal. Vi försöker hålla en god och jämn standard och hör gärna av dig om du har några synpunkter. Trapphus och entréer är utrymningsvägar och ska därför vara fria. Det är inte tillåtet att ställa saker i trapphus eller vid entréer.

Soprum

I varje bostadsområde finns det tillgång till soprum. I dessa soprum får hushållssoporna slängas. Hushållssoporna ska källsorteras enligt anvisning och paketeras väl. Grovsopor får inte slängas i dessa utrymmen utan där hänvisar vi till återvinningscentralerna i Mörbylånga eller Färjestaden.Hoppa till innehåll