Mina sidor

I en bil med nerrullad sidoruta sitter en medelålders man och en medelålders kvinna och ler mot kameran, mannen håller sin högra hand över ratten.

Bilplatser

Våra parkeringsplatser, laddplatser och carports i Färjestaden och Mörbylånga administreras via vår samarbetspartner Aimo Park, vid frågor gällande uthyrning kontakta Aimo Parks kundservice på telefon 0771-96 90 06.

Laddplatserna har fordonsladdare av karaktären långsamladdare och som hyresgäst hyr man parkeringsplatsen som sin egen. Kostnaden för elförbrukningen tillkommer på hyran.

Våra garageplatser administreras genom Mörbylånga Bostads egen kundservice på telefon: 010-35 46 000.

Här nedan kan du läsa om vilka parkeringsföreskrifter som gäller för våra bostadsområden på just din ort.

 


Färjestaden och Mörbylånga

Våra bilplatser i Färjestaden och Mörbylånga är hyrplatser som administreras och bevakas via vår samarbetspartner Aimo Park. Du som hyr parkeringsplats, laddplats eller carport får en ”egen” bilplats. Bilplatsen har ett löpnummer som kopplas till bilens registreringsnummer. Hyr man en plats får man ett konto hos Aimo Park där man kan logga in och byta registreringsnumret hur ofta man vill. Parkeringstillståndet är digitalt vilket innebär att när parkeringsbolaget bevakar bilplatserna så har de handdatorer med sig och kollar att rätt registreringsnummer står på rätt plats.

Besöksparkeringar 4timmar

På följande adresser finns anvisade besöksparkeringar där max. 4h parkering med p-skiva gäller:

  • Färjestaden: Byggmästargatan, Nybrovägen, Hasselstigen, Sjöbergs gata 11-13, Granitvägen, Sjöbergs Äng, Novembergatan, Sjöbergs gata 6, Vintergatan 4, Storgatan 18 (handikappsplats).
  • Mörbylånga: Blomstervägen, Trollstigen, Köpmangatan 17, Fabriksgatan, Villagatan (handikappsplats).

Besöksparkeringar obegränsad tid (avgiftsbelagd)

På följande adresser finns anvisade platser avsedda för parkering med debitering via App dvs man betalar per timme eller dygn och får stå där så länge man betalar:

  • Färjestaden: Sommarrogatan, Sjöbergs gata 6/ Aprilgatan, Hasselstigen/Sjöbergs gata 11-13, Sjöbergs äng, Möllstorpsgatan 1A och Byggmästargatan,
  • Mörbylånga: Trollstigen 1, Blomstervägen.

I övrigt hänvisar vi till allmänna parkeringar och gatuparkeringar.

 


Algutsrum, Skogsby, Degerhamn, Grönhögen

Våra parkeringsplatser i Algutsrum, Skogsby, Degerhamn och Grönhögen är avgiftsfria och som hyresgästen hos Mörbylånga Bostads har du möjlighet att parkera på den av våra p-platser som är ledig för stunden.

Bilplats med laddstolpe hyrs via Aimopark.

Vid intresse av att hyra garageplats (Degerhamn) var god kontakta MBABs kundservice.

 


Allmänna områdesföreskrifter

Bilkörning är förbjuden på innegårdarna, förutom vid lastning och lossning av tyngre föremål såsom möbler m.m. Vid inkörsel för att lasta eller lossa , måste du köra försiktigt max 10 km/h och visa hänsyn samt inte ha bilen stående mer än en kort stund just vid lastning/lossningen.

Vi strävar efter att minimera biltrafik inom området. En säkerhetsaspekt dels för att utryckningsfordon snabbt ska kunna ta sig in till fastigheterna men också för att barn som leker inte ska skadas.

 Hoppa till innehåll