Meny


Nytt bostadsområde i Färjestaden

Mörbylånga Bostads AB utvecklar nu centrala Färjestaden med ett helt nytt bostadsområde.

Mörbylånga kommun har antagit en detaljplan som möjliggör för MBAB att påbörja det efterlängtade arbetet med Färjestadens nyaste och mest centralt belägna bostadsområde.

Målet är att skapa en varm och inbjudande mötesplats med ca 70-80 bostads- och lokalhyresrätter belägna på en ca 10.000 kvm stor markyta vid Storgatan 36, 38, 40 och Hantverkargatan 7 i centrala Färjestaden.

Planering för rivning av de befintliga byggnaderna (tidigare lokaler för däckfirma, tryckeri, bank, bilverkstad och bostäder) samt planeringen för nybyggnationen pågår. Det nya bostadsområdet kommer att utföras i samarbete med en upphandlad partner. Upphandling av partner sker under 2022.

 

Tävling namngav det kommande bostadsområdet ”Färjebacken”

”Färjebacken” valdes sommaren 2021 ut som det vinnande bidraget i den namntävling som anordnades för Mörbylånga Bostads nya bostadsområde. Juryn presenterade vinnaren under MBABs och Hyresgästföreningens gemensamma kundevent i Färjestaden tisdagen den 14e september 2021.

Tävlingens jury, bestående av MBABs styrelseordförande Carina Adolfsson Elgestam, VD Jonas Everbrand samt Elisabeth Engkvist från Hyresgästföreningen, ansåg att Färjebacken stod ut i mängden av de 79 förslag som skickats in under sommaren.

”Det är just där det blir en tydlig backe ner mot det gamla färjeläget. Alltså Färjebacken”, lyder motiveringen från Tove Rosenqvist, Färjestaden, som skickat in det vinnande bidraget.

”Färjebacken associerar till hamnen och färjan, navet i Färjestaden. Hamnen, besöksnäringen och färjetrafiken är centrala begrepp i Färjestadens historia. Från historia till framtiden bygger vi ett nytt kvarter i Färjestaden”, kommenterar Carina Adolfsson Elgestam MBABs styrelseordförande och jurymedlem.

Nu fortsätter vi arbetet med Färjestadens nyaste och mest centralt belägna bostadsområde ”Färjebacken”. Målet är att skapa en varm och inbjudande mötesplats med ca 70-80 bostads- och lokalhyresrätter belägna på en ca 10.000 kvm stor markyta i centrala Färjestaden.

Följ det fortsatta arbetet via våra sociala medier

 

InstagramikonFölj oss på Instagram:
Länk till morbylangabostadsab Instagram öppnas i ny flik

FacebookikonFölj oss på Facebook:
Länk till morbylangabostadsab Facebook öppnas i ny flik

 Hoppa till innehåll