Meny


Så skapar du ett bra inomhusklimat

30 september 2021

Hösten är här och med den följer även temperatursvängningar, dagarna har varit ovanligt varma för årstiden och nätterna kalla vilket gör att värmesystemen tar längre tid på sig att ställa om. I våra fastigheter är värmen aldrig avstängd utan regleras av dygnsmedeltemperaturen och av termostaterna i respektive lägenhet. Om du upplever att temperaturen i din lägenhet inte är tillfredställande så finns det saker du själv kan göra för att underlätta en jämnare temperatur. Här kommer några tips:

  • Kontrollera så att elementens termostater är vridna till öppet läge.
  • Se till så att inga gardiner eller liknande hänger framför elementets termostat. Om det hänger något framför termostaten så kan den inte känna av temperaturen i rummet.
  • Möblera så att det inte står några möbler direkt framför elementen. Står det t.ex. ett bord eller en soffa framför elementet så fördelas inte värmen ut i rummet.
  • Håll friskluftsventiler öppna och rena. Om du stänger ventiler så riskerar du att luften tar fel väg in i lägenheten vilket gör att luften inte värms upp på rätt sätt. Stängda ventiler kan även leda till drag runt t.ex. fönster, dörrar och golvlister.
  • Se gärna filmen ”Bra luft och värme” som du finner via denna länk som tar dig till sidan för vår Boskola. Filmen ger både praktiska råd och instruktioner för ett bättre inomhusklimat.

Element i din lägenhet kan vara kalla även om det är minusgrader utomhus, detta beror på att termostaten stänger av värmen när rätt temperatur uppnåtts i rummet. Om du upplever att temperaturen trots dina åtgärder inte når upp till 20grader i mitten av rummet så är du välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig med en felanmälan.

Så skapar du ett bra inomhusklimat

Hoppa till innehåll